fbpx

Baia

Da un refresh baii tale!

Baia are nevoie de împrospatari periodice: împrospatarea atmosferei si împrospatarea aspectului.

Daca vrei doar sa faci mici retusuri care sa dea o noua personalitate baii tale, iata cateva trucuri:

Dar…daca te hotarasti sa reamenajezi baia, e bine de stiut ca acesta e un proces complicat, mai ales dacă nu ştii de unde să începi. Paleta cromatică şi măsurătorile pot fi un început bun. Cum faci măsurătorile şi cum alegi înălţimea fiecărui element de decor pentru amenajarea baii. Este totul destul de uşor: trebuie numai să te raportezi la înălţimea proprie.

Cum să fie duşul?

Cabina de duş poate fi mai mică ori mai mare, cu banchetă interioară sau fără, cu nişe sau fără, cu perdeluţă sau cu geamuri, cu uşi pliabile sau cu uşi culisante şi aşa mai departe. Iar capul duşului va trebui să fie destul de sus încât tu să nu trebuiască să te cocoşezi pentru a te putea spăla.

Cât spaţiu să fie între baterie şi chiuvetă?

Destul spaţiu încât să ai loc să te clăbuceşti! Alege mai degrabă o baterie cât mai înaltă pentru chiuvetă, aşa încât să arate bine şi să ai şi suficient spaţiu pentru a-ţi desfăşura acţiunile de zi cu zi. Click pentru recomandare

Unde să fie corpurile de iluminat?

Cel mai bine ar fi ca aplicele, veiozele şi spoturile luminoase să fie fixate în tavan, nu în pereţi, iar poziţia lor ar trebui să fie cât mai apropiată de oglindă.

La ce înălţime fixezi oglinda?

Oglinda trebuie să fie destul de mare pentru a te vedea în ea şi fix de lângă oglindă şi de la un pas mai departe. De asememea, ar fi bine ca oglinda să fie dreaptă, nu înclinată, şi să fie cât mai mare. Ia în considerare şi spaţiul dintre chiuvetă şi oglindă: pune oglinda la minimum 10 centimetri deasupra chiuvetei, aşa încât cea dintâi să nu se murdărească şi să nu fie stropită prea des.

Unde trebuie să fie chiuveta?

Chiuveta va fi montată pe unul dintre pereţii din baie; inălţimea va trebuie să o stabileşti şi în funcţie de înălţimea ta şi a celorlalţi locuitori ai casei sau ai apartamentului, iar dacă ai copii, s-ar putea să vrei să laşi un scăunel la îndemână, aşa încât cei mici să se poată urca pe el şi să se poată spăla.

Vei avea şi o măsuţă de toaletă?

Dacă ai destul de mult spaţiu în baie atunci ar fi bine să aşezi şi o măsuţă de toaletă în baie. Poti amenaja un loc cu un scăunel chic şi o oglindă cu ramă înflorată aşezată deasupra mesei sau chiar pe masă, unde vei aşeza şi toate cosmeticele necesare transformării.

Indiferent daca reamenajezi sau doar redecorezi, la Romstal gasesti solutii pentru cele mai variate spatii si cele mai exigente cerinte.

Amenajare baie Carina

Amenajare baie - cabina de dus semirotunda Huppe Aliva

Amenajare baie - cabina de dus patrata Huppe Aliva

Amenajare dus Rose Rosse, Novellini

Cada de quaryl Oberon, Villeroy& Boch

Amenajare dus Huppe Aliva

Amenajare dus Huppe Classics2

Amenajare dus tip walk-in XTENSA, Huppe

Amenajare dus tip walk-in KUADRA, Novellini