fbpx

Bucatarie

VREI O BUCATARIE MULTIFUNCTIONALA?

Cum cei mai mulţi dintre noi locuim în apartamente de bloc, cu bucătării de dimensiuni reduse, suntem nevoiţi să apelăm la diverse trucuri care să creeze impresia de spaţiu larg şi confortabil.Bucătăriile mici par neprimitoare şi mai puţin practice. Însă, există nenumărate modalităţi prin care se poate crea impresia de spaţiu larg şi luminos. La aceasta contribuie lumina, culorile, finisajele şi nu numai.

Tipul de mobilier şi felul în care este amplasat contribuie în mare măsură la crearea unei bucătării spaţioase sau înghesuite. Este indicat să vă orientaţi spre un mobilier cu cât mai multe corpuri suspendate dacă bucătăria este lungă şi îngustă.

Dacă aveţi nevoie de mai mult spaţiu atunci când gătiţi, comandaţi un mobilier cu dublu blat, care poate îndeplini şi rolul de loc pentru servit masa. Pentru amplificarea spaţiului, alegeţi o mobilă scundă, care să nu depăşească nivelul ochilor.

Un efect similar veţi obţine cumpărând sau comandând corpuri de mobilier din aceeaşi gamă sau cu aceleaşi finisaje. Este recomandat ca mobilierul să îl montaţi pe pereţi opuşi şi să lăsaţi centrul bucătăriei liber, chiar dacă v-ar plăcea să amplasaţi o masă acolo.Culorile contribuie semnificativ la crearea impresiei de spaţiu larg şi aerisit. Aşadar, zugrăviţi tavanul în alb deoarece albul ajută la amplificarea spaţiului şi dă senzaţia că încăperea este mai mare.

Pentru pereţi alegeţi culori neutre sau pastelate. Acelaşi lucru este valabil şi dacă optaţi pentru plăci ceramice. Este indicat ca acestea să aibă dimensiuni mici şi modele orizontale.

Renunţaţi la ideea cumpărării unui mobilier masiv şi în nuanţe închise deoarece creează impresia de spaţiu strâmt şi încărcat. Dacă optaţi pentru furnir de lemn, orientaţi-vă spre nuanţe ca fag, păr sau stejar deschis.Orientaţi-vă să achiziţionaţi electrocasnice cu suprafeţe metalizate întrucât acestea reflectă lumina şi astfel contribuie la efectul optic de mărire a bucătăriei.

Pentru a salva din spaţiu, mascaţi electrocasnicele în piesele de mobilier. Dacă nu este posibilă această variantă pentru toate electrocasnicele, apelaţi la această opţiune pentru cuptor şi plită.

Mutaţi în debara electrocasnicele de care nu aveţi nevoie zilnic: robot de bucătărie, storcător de fructe etc.

Pentru a avea mai multă lumină naturală în bucătărie, nu blocaţi ferestrele cu storuri sau jaluzele groase.

Modul în care iluminaţi bucătăria este la fel de important. Mai multă lumină veţi obţine prin folosirea unei lămpi pe tavan, situată în centru. De asemenea, vă puteţi folosi de iluminatul zonal, cum ar fi spoturile montate în dulapurile suspendate.

Recomandari Romstal pentru bucataria ta: