fbpx

ENERGIE SOLARA

CARE ESTE ENERGIA VIITORULUI?

ENERGIA SOLARA! Pentru ca:

Este gratuită!

Nu este influenţată în nici un fel de creşteri de preţ

Instalaţiile nu necesită practic nici un fel de întreţinere

Este regenerabilă şi nepoluantă.

Energia solara este practic inepuizabila!

Este cea mai curată formă de energie de pe pământ şi este formată din radiaţii calorice, luminoase, radio sau de altă natură emise de soare. Cantităţile uriaşe ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pământ. Cu toate acestea, este destul de dificilă captarea şi stocarea ei într-o anumită formă (în principal căldură sau electricitate) care să pemită utilizarea ei ulterioară.

Utilizarea energiei solare reprezinta la nivel global cea mai eficienta metoda de a aduce caldura in locuinte!

În general, cantitatea de căldură solară ce cade asupra acoperişului unei case este mai mare decât energia totală consumată în casă.

Cu mijloace simple, eficiente constructiv,

se poate utiliza energia solară pentru a reduce sau chiar pentru a înlocui total celelalte surse de energie necesare traiului dintr-o locuinţă modernă: panourile solare.

Pentru a afla cum functioneaza aceste panouri, vom porni de la definitia acestora:

grupuri de celule solare care funcționeaza impreună, cu scopul de a o converti in energie termica sau energie electrica.

Panourile solare termice

Aceste panouri, utilizate pentru a încălzi apa menajeră, pot fi plane sau cu tuburi vidate. În interior, acestea au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.
Iata cum functioneaza panourile solare

Panourile solare fotovoltaice

Conversia energiei solare in energie electrica are la baza mai multe mecanisme, printre care efectul fotoelectric intern si efectul fotovoltaic, ambele produse in materiale semiconductoare. Celulele fotovoltaice sunt elementele de baza care formeaza un panou fotovoltaic, fiind cele care transforma energia solara in energie electrica.
Iata cum functioneaza panourle fotovoltaice

BENEFICIILE FOLOSIRII PANOURILOR SOLARE TERMICE SI FOTOVOTAICE:

 

Producand energia electrica sau/si apa calda menajera, faci economii si iti reduci costurile facturilor de electricitate si gaz. Lumina solara este gratuita, asa ca dupa ce ti-ai instalat panourile si ai configurat intreg sistemul, costurile tale vor incepe sa scada. In plus, scapi de valurile de scumpiri ale energiei electrice si gazului care sunt anuntate deja pentru urmatorii ani.

 

Esti platit pentru energia electrica livrata in reteaua nationala de electricitate. Totodata, statul iti ofera si certificate verzi pe care ulterior le poti vinde pe bursa de energie.

 

Reduci amprenta ta de carbon. Energia solara este energie regenerabila iar un panou solar fotovoltaic tipic poate sa salveze pana la o tona de dioxid de carbon pe an – asta inseamna aproximativ 30 de tone pe intreaga durata de functionare a panoului.

Noi, la Romstal deja am instalat panourile fotovoltaice la sediile noastre: