fbpx

CONDENSATIE

Cum alegi
centrala termica ideala?

Este o intrebare la care multi dintre noi cautam raspunsul!

Sunt mai multi factori care, impreuna, definesc o centrala termica de calitate, un ansamblu care se pliaza perfect pe necesitatile voastre. Pornind de la capacitatea centralei si pana la design sau panoul de comanda, avem in fata noastra suficiente componente si functionalitati care pot inclina balanta in privinta unui produs.

Iti doresti o eficienta sporita?
Alege o centrala termica in condensare!

Preconizam ca iti doresti o centrala termica eficienta, cu un consum cat mai scazut raportat la caldura pe care o imprima caloriferelor voastre. Pentru a indeplini acest standard de calitate, se recomanda sa alegeti o centrala termica in condensare, aportul sau la scaderea costurilor lunare fiind unul evident.

EXISTA DOUA TIPURI CE CENTRALE TERMICE IMPORTANTE

CONVENTIONALE

au un randament relativ bun, de aproximativ 92-95% in functie de modelul ales, insa sunt depasite din punct de vedere tehnic, dar mai ales din punctul de vedere al noxelor emise in atmosfera

IN CONDENSARE

fata de o centrala termica conventionala, modelele in condensare aduc un plus de calitate la nivelul eficientei energetice urcand stacheta pana la un procent de aproximativ 105-110% in functie de modelul ales.

Sunt prietenoase cu mediul, fiind mai putin poluante si mult mai eficente din punct de vedere al consumului si randamentului!

Diferenta intre o centrala termica in condensare si una normala se traduce prin natura componentelor sale, o functie foarte ravnita fiind cea de recuperare a caldurii prin condens. Raportat la acelasi nivel caloric, o centrala termica in condensare are un

consum de combustibil cu pana la 20% mai scazut,
iar cu ajutorul automatizarilor, economia poate ajunge
chiar si la 40%

Centrala in condensare se pliaza ideal oricarei instalatii de incalzire, atat in cazul sistemelor clasice, pe baza de calorifer, cat si in cazul incalzirii prin pardoseala. Aruncand o privire asupra preturilor practicate de magazinele de specialitate, observam ca diferenta intre o centrala conventionala si una in condensare se poate amortiza in aproximativ 3-4 ani. Cum durata de viata a unei centrale termice de orice fel depaseste 10 ani, o centrala termica in condensare este un model mult mai avantajos pe termen lung.

Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fi e recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10…12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica.

Profita acum de campania Riello!

TOP 5 CENTRALE IN CONDENSATIE ROMSTAL

CENTRALA TERMICA NOVA FLORIDA IN CONDENSATIE PT. INCALZIRE/ ACM DELFIS KC, 23 KW(80-60°C)

CENTRALA TERMICA SIME IN CONDENSATIE PT. INCALZIRE/ACM, BRAVA ONE HE, 24 KW(80-60°C)

CENTRALA TERMICA VAILLANT CONDENSATIE, INC./ACM ECOTEC PRO VUW INT II 236/5-3, 18 KW(80-60°C)

CENTRALA TERMICA VIESSMANN, CONDENS, INCALZIRE/ACM, VITODENS 050-W, KIT EV, 22 KW(80-60°C)

Vezi toata gama Romstal de centrale in condensatie

AI UN PROIECT?

La Romstal gasesti solutiile!

SOLICITA UN CONSULTANT

SOLICITA UN INSTALATOR

PROGRAMEAZA O VIZITA LA MAGAZIN