fbpx

Aparate de aer conditionat

Confort optim, utilizare ECO şi instalare facilă

- sunt silenţioase, modulul interior fiind separat de modulul exterior;
- nu necesită mult spaţiu deoarece se montează pe tavan sau pe perete;
- există şi varianta multisplit, in care mai multe modele interioare sunt conectate la un singur modul exterior.

Aparatele de aer conditionat sunt dispozitive din ce in ce mai utilizate in tara noastra datorita confortului pe care il resimt utilizatorii, dupa montare, in perioadele cu temperaturi caniculare. Totusi romanii se afla la mare distanta de media europeana ei bazandu-se, in principal, pe impulsul de moment pentru a achizitiona un astfel de produs. In momentul in care se confrunta cu caldura inabusitoare utilizatorul decide rapid sa recurga la aceasta solutie.

Bineinteles criteriul principal in alegerea extrem de rapida a unui aparat de aer condiţionat il reprezinta pretul. Totusi alegerea corecta trebuie sa tina cont de alti factori care sa va satisfaca pe deplin. Mai intai trebuie ca aparatul de aer conditionat sa aiba capacitatea adecvata camerei unde va fi montat. Apoi daca doriti sa obtineti un randament maxim se poate opta pentru aparate cu tehnologia Inverter, care racesc rapid incaperea dupa care repornesc doar pentru a mentine nivelul setat. Alte aspecte demne de luat in seama sunt consumul de energie, nivelul de zgomot sau sistemul de filtrare.

Aparatele de aer conditionat cu Inverter de noua generatie sunt cea mai buna alegere.

Cum sa iti alegi corect aparatul de aer conditionat ?

Dimensiunea camerei este cel mai important lucru de luat in considerare atunci cand alegi un aer conditionat. Alti factori ar fi gradul de izolare al casei, numarul de ferestre etc. Pentru un calcul exact, recomandam o consultare cu specialistii in domeniul.

Camera de 18 – 30 mp = 9000 BTU/h
Camera de 24 – 40 mp = 12000 BTU/h
Camera de 28 – 46 mp = 14000 BTU/h
Camera de 40 – 67 mp = 18000 BTU/h
Camera de 48 – 80 mp = 22000 BTU/h