fbpx

Boilere si instanturi

Boilerele

O soluţie performantă pentru confortul tău zilnic

Graţie noii generaţii de boilere, confortul este mult mai accesibil. Boilerele sunt echipamente folosite la prepararea apei calde menajere. Acestea funcţionează cu gaz metan, GPL, energie electrică (de la reţea sau de la un generator de curent electric) sau un agent termic produs de o centrală termică sau de un panou solar. Tehnologia boilerelor Romstal raspunde la cele mai exigente cerinţe privind calitatea materiei prime utilizate in fabricaţie şi a standardelor ridicate privind grosimea izolaţiei termice, suprafaţa de schimb de căldură a serpentinei şi a tratamentului anticoroziv aplicat.

Boilere cu preparare indirectă, cu o serpentină

Soluţia practică şi economică de a prepara apă caldă menajeră
in boilere racordate la o centrală termică este cel mai des
utilizată, acest tip de boilere au o serpentină prin care circulă
agentul termic incălzit de centrală.

- montare şi conectare uşoară la alte instalaţii de incălzire a apei
- incălzire rapidă a apei menajere
- izolaţia de inaltă calitate reduce pierderile de căldură

Boilere cu preparare indirectă, cu dublă serpentină

Gama este completată de boilerele cu două serpentine. O serpentină situată in partea inferioară a boilerului preluand agentul termic de la un sistem de panouri solare, iar a doua serpentină situată in zona superioară aceasta preluand agentul termic de la o sursă de incălzire conventională. Cele două serpentine funcţionează impreună sau alternativ, in funcţie de necesarul de apă caldă. Produse intr-o gamă largă cu capacităţi cuprinse intre 150l- 1.000l fabricate din oţel de calitate, porţelanat la interior sau din oţel inoxidabil conţine termostat de reglaj a temperaturii apei.

Boilere electrice

Boilerul electric este cea mai comodă şi avantajoasă opţiune, in cazul in care nu
există posibilitatea de racordare la reţeaua de gaze naturale. Romstal comercializează două variante:

– cu acumulare, avand capacităţi cuprinse intre 5 şi 150 litri. Acestea sunt echipate cu rezistenţe electrice (monofazate sau trifazate) cu puteri cuprinse intre 2 şi 6 kWin funcţie de capacitatea de acumulare.

– fără acumulare, cu preparare instant a apei calde acestea fiind echipate cu rezistenţe electrice de capacitate ridicată cu puteri cuprinse intre 5,7 şi 18 kW.

Instanturi electrice

Calitatea germană este fundamentată pe valori precum: fiabilitate, durabilitate, confort. Instanturile electrice sunt utilizate pentru incălzirea apei calde menajere pentru un singur punct de consum sau pentru mai multe.
Atunci cand este deschisă bateria aferentă punctului de furnizare, preparatorul de apă caldă porneşte automat şi apa este incălzită.
Puterea de incălzire a apei calde depinde de temperatura apei reci, capacitatea de incălzire si debitul nominal. Instanturile compacte au ca principal avantaj dimensiunile reduse şi incălzirea cu rapiditate a apei.