fbpx

Panouri solare

Tehnologia panourilor solare reprezintă cea mai bună alternativă pentru înlocuirea surselor de energie convenționale.

Tehnologia panourilor solare reprezintă cea mai bună alternativă pentru înlocuirea surselor de energie convenționale, multe dintre ele poluante precum cărbuni sau petrolul.

Panoul solar colectează radiația soarelui și o transformă în căldură pe care mai apoi o transmite către sistemul de încălzire. Acestea sunt prevăzute cu o suprafață mare care captează radiația solară și o stochează eficient datorită izolației speciale.

Panourile sunt simplu de întreținut și nu presupun costuri de exploatare. Acestea sunt foarte rezistente la condițiile oferite de mediul exterior, oferă performanțe foarte ridicate chiar și atunci când afară este înnorat. Pot fi montate pe acoperiș pentru a economisi spațiu și pentru a se afla în proximitatea sistemului de încălzire.

Folosirea unui panou solar reprezintă un mod ecologic și foarte economic pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră. Utilizarea radiației solare în locul surselor de energie fosile este varianta cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător, neavând nici un fel de emisii poluante. Cu ajutorul sistemului de panouri solare putem reduce consumul de energie pentru încălzirea beneficiind astfel de confortul dorit fără nici un cost suplimentar.