fbpx

Pompe de caldura

Solutia ecologica pentru confortul casei tale!

Pompele de caldura reprezinta unul dintre cele mai eficiente sisteme de incălzire, răcire și producere a apei calde care utilizeaza in acest scop caldura stocata in aer, sol sau in apă.

Această energie care se gasește gratuit in mediul inconjurator acopera aproape 75% din necesarul de caldura şi frig livrat de pompă, iar 25 % din acest necesar fiind acoperit din surse externe (electricitate) şi numai pentru perioade de aprox. 2% din timpul total de utilizare.

timeline_pre_loader

Costuri reduse:

Pompele de caldura utilizeaza caldura inmagazinata in aer, apa și sol, resurse naturale ce se regenereaza continuu.
Prin urmare, folosirea pompelor de caldura reduce dependenta de combustibilii clasici.

Sigurantă:

Pompele de caldura nu presupun existenta unei flacari sau depozitarea de combustibili, ceea ce elimina pericolul scurgerilor de substante toxice sau al exploziilor.

Apă caldă cu pompă de căldură:

Necesarul de apa calda menajera pentru gospodaria dumneavoastra poate fi asigurat prin sistemul de incalzire cu pompa de caldura.

Disponibilitate prelungită:

Cu ajutorul pompelor de caldura este posibila incalzirea şi răcirea indiferent de perioada zilei sau de anotimp.

Ecologice:

Pompele de caldura incalzesc fara generarea unei flacari, și astfel nu sunt emise substanțe toxice. Tehnologia avansata ce asigură funcționarea pompelor de caldura ajuta la conservarea naturii pentru generatiile urmatoare.

Compacte:

Pompele de caldura pot fi amplasate in condiții optime in orice spațiu locuibil, dar și in orice pivnița sau spațiu de depozitare. Centrala termica cu pompa de caldura necesita un spațiu similar unei mașini de spalat.

Diversitate/Flexibilitate:

Pompele de caldura sunt disponibile in forme variate, atat din punct de vedere al alimentarii, al capacitații, al functiilor suplimentare (de ex: climatizare, recuperare caldura, racire, etc) sau al destinației (apartament, cladiri noi, cladiri reabilitate, etc).

Calitate certificată:

Pompele de caldura de la Romstal sunt distinse cu certificari internaționale, acordate pentru caracteristicile tehnice avansate și gradului ridicat de eficiența.

Tipuri de pompe de căldură:

Aer – Apă

Pompele de caldură aer – apa utilizeaza aerul exterior. Din acest motiv atunci cand temperatura exterioară scade sub -50C, randamentul pompei de caldură scade. Astfel, este ideal să fie folosită impreună cu alte surse de caldură, in sistem bivalent.

Sol – Apă

Pompele de căldură sol – apa utilizează ca mediu de vaporizare pămantul, fie prin sonde verticale (foraje), fie prin colectori orizontali. Datorită faptului ca temperatura pamantului este relativ constanta aceste tipuri de pompe de caldura pot folosite ca sursa unica (sistem monovalent). Se caracterizează prin coeficienți de performanţă foarte buni și printr-un grad foarte ridicat de siguranța in exploatare.

Apă – Apă

Pompele de căldura apa – apa utilizează apa din panza freatica. Datorita faptului ca temperatura apei din panza freatică este relativ constantă aceste tipuri de pompe de căldură pot folosi ca sursa unica (sistem monovalent). Se caracterizeaza prin cei mai buni coeficienţii de performanta, ținand cont de calitatea apei.